Lampaanliha

Rinta, lapa, kylki, kaula ja etuselkä

Sopivat keittoihin ja pataruokiin, koska ne vaativat pitkän kypsennysajan. Lapaa, etuselkää ja kylkeä voidaan käyttää myös kastikkeisiin. Kaikki edellä mainitut kylkeä lukuun ottamatta sopivat myös grillattaviksi.

Satula eli selkä ja paistit

Sopivat uunissa kypsennettäviksi. Perinteisin lampaanpaisti on luullinen ns. lampaanviulu. Paistista voidaan poistaa luut kokonaan tai siihen voidaan jättää vain potkaluu paikoilleen. Luuton paisti sidotaan muotoonsa tai pannaan verkkoon.

Selkä

Selkä voidaan myös leikata parikyljyksiksi tai halkaisemisen jälkeen yksittäisiksi kyljyksiksi, jotka voi kypsentää myös pannulla. Sisä- ja ulkofileet saadaan selästä, kun se leikataan luuttomaksi.