BBQ-ribsit

bbq-ripsi
Kuva: Possupedia

Raaka-aineet

noin 1,5 kg porsaan luullista kylkeä

  • 1,5 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 5-6 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • Barbecuekastike

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl tulista salsaketsuppia
  • 2 rkl worcesterkastiketta
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1/ 2 lihaliemikuutio
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl sinappia
  • Valmistusohje

    Paloittele liha muutamaan osaan tai annospaloihin ja keitä suola-mausteliemessä noin tunnin ajan. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä kattilanpohjalla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta loput ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen poristen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä. Nosta lihat kuumaan grillin ja kääntele ja valele barbecuekastiketta useita kertoja grillauksen aikana antamaan makua ja väriä.

    Lähde : possupedia