Yrttikuorrutettua karitsanfilettä

600g karitsanfilettä/karetta

yrttikuorute:

  • 4dl persiljaa
  • 2 dl basilikaa
  • 1 rkl minttua
  • 60g voita sulatettuna
  • 5 paahtoleipä viipaletta

Aja yrtit tehosekoittimella hienoksi, lisää murennettu leipä ja jatka sekoittamista. Kaada joukkoon sulatettu voi ja tasaiseksi. Laita leivinpapereiden väliin, kaulitse ohueksi ja laita jääkaappiin.

Paahda karitsanfileeseen väri pannulla mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa yrttikuorrutteesta fileen kokoinen pala ja laita fileen päälle. Kypsennä uunissa haluamaasi kypsyyteen. Tarjoile haluamasi lisäkkeiden kanssa.

Kuorrutteeseen saa eri makuja yrttejä vaihtelemalla. Kannattaa kokeille myös kalan kanssa.

Resepti: Markku Ojala, Ravintola Taivaanranta