Thaimaalainen nuudelisalaatti

Raaka-aineet

  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl mangochutneyta
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta

Riisinuudelisalaatti

  • 250 g riisinuudeleita
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1 punainen chili
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 100 g mungpavunituja

Lisäksi

  • 2 rkl seesamisiemeniä
  • 2–3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohje

Ruskista possunfilee ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Anna kypsyä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 72 celsiusastetta. Kääri kypsä filee folioon ja anna vetäytyä salaatin teon ajan.

Keitä riisinuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne lopuksi kylmällä vedellä. Viipaloi kevätsipulit, chili ja inkivääri erittäin ohuiksi suikaleiksi. Valuta nuudelit huolellisesti ja sekoita kulhossa muiden ainesten kanssa.

Leikkaa possunfilee ohuiksi viipaleiksi. Sekoita mangochutney soijakastikkeeseen ja kääntele possuviipaleet kastikkeessa.

Nosta lihat salaatin joukkoon. Koristele salaatti seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.

Lähde: Possupedia