Sienestäjän possukastike

sien_possukastike

Raaka-aineet

  • 200 g kantarelleja
  • 4 pekoniviipaletta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt (300 g) porsaan suikalelihaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 hapan kotimainen omena
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl siirappia
  • 3 rkl vettä
  • 50 g rucolaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • Lisäksi

  • 1 dl puolukoita
  • Valmistusohje

    Puhdista ja pilko kantarellit. Nosta ne kuumalle pannulle ja haihduta niistä neste pois. Lisää pannulle pilkottu pekoni. Sekoittele, kunnes pekoni hieman paahtuu. Lorauta sekaan öljyä ja possunsuikaleet. Ruskista lihat ja lisää joukkoon kuorittu sekä hienonnettu valkosipulinkynsi.

    Halkaise omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat pannulle ja kääntele hetken aikaa. Lisää joukkoon viinietikka, siirappi ja vesi ja anna kastikkeen kiehahtaa.

    Nosta pannulle lopuksi rucolanlehdet ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Kääntele ainekset sekaisin. Ripottele joukkoon puolukat ja tarjoile kastike keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

    Lähde: Possupedia