Poronkäristys

Ainekset:

1 kg käristyslihaa
3 rkl rasvaa
2 dl vettä
1 1/2 tl suolaa

PERUNAMUUSI

700 g kuorittuja puikulaperunoita
2 rkl voita
2- 3 sipulia
2 dl maitoa
1-2 tl suolaa

Valmistus:

1.Sulata padassa rasva. Voimakkain maku käristykseen saadaan käyttämällä poron kuuta
2.Lisää käristysliha pataan pienissä erissä ja ruskista sulaksi
3.Kun koko lihaerä on sulanut ja ruskistunut, lisää vesi ja suola.
4.Pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla 10-30 minuuttia.

Tarjoa pottuvoin kanssa.

Haudutusajasta on olemassa monta näkemystä. Kun käristys tehdään paistista voi hyvinkin olla, että 10 minuuttia riittää. Samoin jos liha on todella ohuina lastuina. Kannattaa kuitenkin kokeilla pidempiäkin haudutusaikoja. Reseptien kirjoittaja noudattaa n. 2- 3 tunnin haudutusaikaa, uunissa125 ºC.

Pottuvoi

1.Laita potut kiehumaan. Hauduta hienonnettu sipuli voissa kypsäksi lisää maito ja kiehauta se.
2.Soseuta kypsät perunat ja lisää sekoittaen sipulinen maito. Mausta suolalla.

•Tarjoile pottuvoi lämmitetyille lautasille, muotoile sopiva kolo keskelle ja annostele käristys siihen.
•Paras lisuke on pakkasen purema puolukkasurvos ja maustekurkut.

Ohje: Pororeseptit.fi