Pitkään haudutettua karitsanpotkaa

Pitkään haudutettua karitsanpotkaa, paistoliemikastiketta ja
miedosti valkosipulilla maustettua perunapyrettä

Karitsanpotkat:

  • 4 kpl Karitsanpotkaa
  • 2 Sipulia
  • 2 Porkkanaa
  • 1 Palsternakkaa
  • ½ Selleri
  • 6kpl Valkosipulinkynsiä
  • 4 Timjaminoksaa
  • 2 Laakerinlehteä
  • Lihalientä
  • Tummaa olutta

Suolaa potkat merisuolalla ja anna maustua 3 tuntia. Paahda potkat ja juurekset pannulla ja laita uunivuokaan. Lisää joukkoon timjaminoksat, laakerinlehdet, lihalientä ja olutta niin että potkat peittyvät. Kypsennä uunissa 150 asteessa n, 3 tuntia, kunnes liha alkaa irtoamaan luusta.

Valkosipuli-perunapyre:

  • 600 g Jauhoisia perunoita
  • 5kpl Valkosipulinkynttä
  • 3dl Täysmaitoa
  • 50g Voita
  • Suolaa

Kuori ja keitä perunat kypsiksi ja haihduta vesi hyvin pois. Murskaa valkosipulinkynnet ja laita maidon kanssa kattilaan hautumaan miedolle lämmölle. Muusaa perunat ja kaada valkosipulimaito päälle, lisää voi sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla.

Paistoliemikastike:

Siivilöi potkien haudutuslientä 5 dl kattilaan ja lisää halutessasi olutta maunmukaan. Kiehauta ja suurusta maizenalla ja vatkaa joukkoon 2 rkl voita.

Jos haluat niin oluen voit korvata punaviinillä halutessasi.

Resepti: Keittiömestari Markku Ojala Ravintola Taivaanranta