Paahdettua viljapossunkylkeä, muhennettua hapankaalia ja perunasalaattia

Resepti 4:lle

  • 1 1/2 kg Luutonta ja nahatonta possunkylkeä
  • 2 Porkkanaa
  • 2 Sipulia
  • 2 Laakerinlehteä
  • 10 Maustepippuria
  • 5 Mustapippuria
  • Laita possunkyljet kattilaan kylmään veteen. Keitä miedolla lämmöllä ja kuori pintaan muodostunut
    vaahto pois. Lisää joukkoon muut aineet ja keitä hiljalleen kypsäksi n, 3 tuntia. Nosta lihaliemestä
    ja mausta suolalla ja jäähdytä kylmäksi. Leikkaa annospaloiksi ja paahda pannulla voissa rapeaksi.
    Voit myös marinoida kyljen ja grillata grillissä kypsäksi.

    Hapankaali:

  • 500g Hapankaalia
  • 80g Pekonia kuutioituna
  • 3dl Kermaa
  • 1tl Tuoretta rakuunaa silputtuna tai kuivattua
  • 1rkl Hunajaa
  • Merisuolaa
  • Paista pekoni pannulla ja lisää valutettu hapankaali. Kaada joukkoon kerma ja hauduttele kunnes
    seos sakenee. Mausta rakuunalla, hunajalla ja suolalla.

    Varhaisperunasalaatti:

  • 500g Varhaisperunaa
  • 2rkl Pieniä kapriksia
  • 1dl Hienonnettua kevätsipulia
  • 1dl Rypsiöljyä
  • 3rkl Valkoviinietikkaa
  • 1rkl Sokeria
  • 1dl Silputtuja yrttejä maun mukaan. (esim, basilika,persilja, timjami)
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä
  • Leikkaa perunat 1cm paksuisiksi siivuiksi, keitä suolalla maustetussa vedessä ja jätä napakoiksi.
    Siivilöi astiaan ja lisää joukkoon kaprikset ja kevätsipuli.Kaada öljy, viinietikkaa ja silputut yrtit astiaan.
    Mausta suolalla ja pipprurilla ja sekoita. Kaada kastike peruna-astiaan ja sekoittele varovasti
    sekaisin.Tarjoa kylmänä. Voit valmistaa salaatin jo edellisenäpäivänä.

    Resepti: keittiömestari Markku Ojala, Ravintola Taivaanranta