Hevosenpaahtofileetä

hevonen paahtofilee

Ohjeesta 6 annosta

  • 600 g hevosenulkofileetä
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl sinappia
  • 1 rkl smetanaa
  • 1 kpl porkkana
  • pala purjon vartta
  • piparjuurta
  • suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Laita fileeseen sisälämpömittari ja laita 150ºC uuniin kypsymään kunnes sisälämpö on 50ºC. Nosta filee jäähtymään ja hiero sen pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua valkosipulia. Kääri paisti voipaperiin ja laita jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Kuori piparjuuri ja porkkana. Leikkaa ne hyvin ohuiksi
suikaleiksi. Suikaloi myös purjo. Kiehauta purjo- ja porkkanasuikaleet vedessä minuutin ajan. Laita heti kylmään veteen jäähtymään. Valuta hyvin ja lisää joukkoon piparjuurisuikaleet, suolaa, öljyä ja etikkaa.
Sekoita smetana ja sinappi.
Leikkaa paahtofileestä hyvin ohuita viipaleita. Aseta viipaleet
lautasille. Laita päälle kasvissuikaleita ja viereen sinappikastiketta.

Paahtofileelle sopii d’istinto Catarratto Chardonnay (Alko 584617).


Lähde: Hippos.fi Reseptivihko
ruokakulttuuriasiamies keittiömestari
Jaakko Nuutila.
Ruokakuva Ilkka Lukka.