Hevosenlihapyörykät

Ohjeesta 6 annosta

hevosenlihapullat600 g jauhettua hevosenlihaa
300 g jauhettua sikaa
2 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl voita
3 kpl viipaletta vaaleaa leipää
1 dl lihalientä
2 kpl kananmunaa
suolaa
valkopippuria

Kuori ja paloittele sipulit. Hauduta niitä kattilassa voissa ja anna jäähtyä.
Laita leipäviipaleet likoamaan lihaliemeen. Jauha sipuli ja leipäseos ja lisää
jauhelihojen joukkoon. Sekoita joukkoon myös kanamunat, suola ja pippuri.
Vaivaa taikina hyvin sekaisin ja laita hetkiseksi jääkaappiin.
Muotoile veteen kastetuin käsin lihapullia leivinpaperin päälle uunipellille.
Kypsennä lihapullat 170ºC uunissa noin 15 minuutin ajan.

Kastike

40 g voita
40 g jauhoja
4 dl lihalientä
2 dl kermaa
suolaa
valkopippuria

puolukkamurskaa

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää kuumennettu lihaliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää kerma ja kypsennä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, eli kunnes sakenee. Mausta kastike. Lämmitä lihapullat kuumassa kastikkeessa ja tarjoa perunasoseen ja puolukkamurskan kanssa.
Lihapullien kanssa maistuu olut.


Lähde: Hippos.fi Reseptivihko
Resepti ruokakulttuuriasiamies keittiömestari
Jaakko Nuutila.
Ruokakuva Ilkka Lukka.