Grillattua härän entrecotea, piparjuurivoita ja coleslaw-salaattia

Resepti 4:lle

härän entrecote800g Härän entrecotea
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa entrecotesta 4 pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla ( voit myös marinoida pihvit ) Grillaa 2-3 minuuttia molemmilta puolilta ja anna vetäytyä 5 minuuttia foliossa.

Piparjuurivoi:

  • 75g voita
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 1tl sitruunamehua

Sekoita sitruunanmehu ja raastettu piparjuuri huoneenlämpöiseen voihin. Sekoita hyvin ja muotoile leivinpaperin avulla voista tanko. Laita jääkaappiin ja leikkaa 1 cm viipaleiksi ja tarjoa lihan kanssa.

Coleslaw-salaatti

  • ½ valkokaali
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2rkl valkoviinietikkaa
  • 1rkl sokeria
  • 1rkl makeaa sinappia
  • 1dl majoneesia
  • 4rkl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa kaali ohueksi suikaleeksi, raasta joukkoon porkkana ja hienonnettu sipuli. Kaada joukkoon valkoviinietikka ja sokeri, anna maustua kylmässä muutama tunti. Sekoita keskenään majoneesi, sinappi ja ranskankerma. Lisää pehmenneen kaalin joukkoon ja sekoita, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Resepti: Keittiömestari Markku Ojala, Ravintola Taivaanranta