Grillattua ankanrintaa, cumberlandinkastiketta ja salaattia

Resepti 4:lle

  • 2 ankanrintaa
  • suolaa, mustapippuria
  • timjamia

Tee terävällä veitsellä ankannahkaan vieriviereen viiltoja. Hiero pintaan suolaa, mustapippuria ja hienonnettua timjamia. Laita ankanrinta grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa n, 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä molemmilta puolin. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ja leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.

Cumberlandinkastike:

  • 1 dl punaviiniä
  • 0,5 dl madeiraa tai portviiniä
  • 1 appelsiininmehu ja kuori
  • 1 sitruunanmehu ja kuori
  • 1 dl mustaherukkahyytelöä
  • 2 cm pala inkivääriä hienonnettuna
  • maizenaa

Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Suurusta maizenalla ja tarjoa kylmänä tai lämpöisenä kastikkeena ankalle.

Resepti: Keittiömestari Markku Ojala Ravintola Taivaanranta