Resepti 4:lle
- 2 ankanrintaa
- suolaa, mustapippuria
- timjamia
Tee terävällä veitsellä ankannahkaan vieriviereen viiltoja. Hiero pintaan suolaa, mustapippuria ja hienonnettua timjamia. Laita ankanrinta grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa n, 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä molemmilta puolin. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ja leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.
Cumberlandinkastike:
- 1 dl punaviiniä
- 0,5 dl madeiraa tai portviiniä
- 1 appelsiininmehu ja kuori
- 1 sitruunanmehu ja kuori
- 1 dl mustaherukkahyytelöä
- 2 cm pala inkivääriä hienonnettuna
- maizenaa
Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Suurusta maizenalla ja tarjoa kylmänä tai lämpöisenä kastikkeena ankalle.
Resepti: Keittiömestari Markku Ojala Ravintola Taivaanranta