Ankankoipea ja yrttikuskusta

  • 4kpl ankankoipea
  • oliiviöljyä
  • 1 rk timjamia
  • 1 rk rosmariiniä
  • suolaa ja mustapippuria

Laita ankankoivet uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljyä niin, että ankankoivet peittyvät. Mausta revityillä yrteillä, suolalla ja mustapippurilla. Paista 120 asteisessa uunissa ja kypsennä n, 5 tuntia. Ennen tarjoilua ota koivet poissa rasvasta ja paahda grillivastuksen alla pinta rapeaksi. Voit myös valmistaa tuotteet etukäteen ja lämmittää uunissa 175 asteessa 10 minuuttia.

Yrttikuskus

  • 3 dl kuskusta
  • 3 dl vettä
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl hienonnettuja yrttejä maun mukaan. ( minttu ,timjami, basilika, persilja, yms)
  • kurkumaa. kuminaa, suolaa ja mustapippuria

Mittaa kuskukset vuokaan. Kiehauta vesi ja kaada kuskuksien päälle. Anna turvota ohjeen mukaan ja lisää joukkoon kaikki muut aineet.

Resepti: Keittiömestari Markku Ojala Ravintola Taivaanranta